کابل آلومینیومی

درباره ی همه چیز

کابل آلومینیومی

۱ بازديد

کابل آلومینیومی چیست؟

شاید برای شما نیز سوال باشد که کابل آلومینیومی چیست و دقیقا قرار است چه کاری برای ما انجام دهد. کابل آلومینیوم کابلی است که وظیفه انتقال انرژی در هر موقعیتی که نیاز باشد از سیم کشی برق در خانه‌ها تا کابل کشی هواپیماها را بر عهده دارد. حیطه‌ی کاربرد کابل آلومینیومی بسیار گسترده است و در موقعیت‌های زیادی مورد استفاده قرار می‌گیرد.  

کابل آلومینیومی با توجه به خواص الکتریکی و مکانیکی که دارد و البته قیمت مناسب آن در مقایسه با کابل های مسی، به عنوان یک ماده رسانای جایگزین و البته ایده‎آل شناخته می‌شود. آلومینیوم در مقایسه با مس رسانای الکتریکی ضعیف‎تری است، بنابراین به ندرت در کاربردهای کوچک مانند سیم کشی خانه‌ها و محیط‌های کوچک، مورد استفاده قرار می‌گیرد. با این حال، هنگامی که قیمت مس در ۱۹۶۰ افزایش یافت، سیم کشی آلومینیوم به یک انتخاب مطلوب‌تر و البته مقرون بصرفه‌تر تبدیل شد.

قبل از تعریف آلومینیوم و تاریخچه‌ی آن، بهتر است بگوییم که هادی چیست؟ در فیزیک و مهندسی برق، هادی جسم یا نوع ماده‌‎ای است که جریان الکتریکی را در یک یا چند جهت هدایت می‌کند. هادی های آلومینیومی سیم‎ های الکتریکی AL و کابل‎ های الکتریکی AL هستند که با استفاده از عنصر شیمیایی آلومینیوم تولید می‎شوند. هادی آلومینیومی از یک عنصر شیمیایی با نماد Al و عدد اتمی ۱۳ ساخته شده است. سیم هادی آلومینیومی ظاهر متمایزی دارد و فلزی به رنگ سفید نقره‎ای، نرم، غیر مغناطیسی و انعطاف پذیر است.

اولین کابل های آلومینیومی در اواخر قرن نوزدهم در ایالات متحده آمریکا ظاهر شد. در سال ۱۸۸۰ در شیکاگو، رئیس یک ایستگاه قطار متوجه شد که تمام سیم‌های مسی که در فضای باز قرار داشتند به سرعت در حال خراب شدن هستند. پس از مدتی آن‌ها به این نتیجه رسیدند که مس توسط دود لوکوموتیو خورده می‌شود و تحت تاثیر قرار می‌گیرد. پس از گذشت چندین دهه هنوز کسی نمی‌داند که چرا رییس ایستگاه قطار شیکاگو تصمیم گرفت که به جای مس از آلومینیوم استفاده کند. اما در آن زمان یک سیم مسی چند صد متری با یک سیم آلومینیومی جایگزین شد. کابل آلومینیومی جایگزین شده پس از گذشت چند سال، دچار خوردگی نشده و بسیار بادوام‎تر و سالم‌تر بنظر می‌رسید.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.